HET SPEL

Spelen met Conflicten is gebaseerd op een groot aantal situaties op de werkvloer die geleid hebben tot conflictcoaching, mediation of conflictbemiddeling. Uit het leven gegrepen, kun je wel stellen.

Het spel bestaat uit 3 kaartensets en een aantal documenten die je kunt downloaden via de site van de uitgever: 

  • De rode knop: De kunst van het ruziemaken in escalatiekaarten. Wie, welke situatie en wat helpen jou om over de rooie te gaan? En op welke manier lok jij boosheid bij anderen uit? Hoe vals kun jij zijn? Vijftig kaartjes om de rode knoppen van jezelf en anderen te leren (her)kennen.
  • Respect man! De kunst van het ruziemaken in de-escalatiekaarten. Hoe kun je iemand die boos op je is, minder boos maken? Met welke woorden kun je anderen duidelijk maken, hoe je behandeld wilt worden? Deze vijftig kaartjes geven je de sleutel.
  • Ruzie mag: Vijftig tips en uitdagingen om conflictvaardiger te worden. Je kunt elke dag een kaartje kiezen om conflictvaardig gedrag te oefenen. Je kunt tips geven aan degene met wie je steeds op het randje van ruzie balanceert. De kaartjes geven vijftig manieren waarop anderen een conflictueuze situatie hebben aangepakt.

Elk kaartspel is te spelen:

  • individueel voor zelfcoaching en persoonlijke ontwikkeling
  • in een coachsessie
  • in een teamcoaching, in een groep onder begeleiding van een trainer, coach of manager die coachend leiderschap in groepen beheerst
  • in mediation- of conflictcoachingssessies.
Via de site van de uitgever kun je het competentieformulier downloaden. Dat kun je gebruiken voor een nul-meting of 360 graden feedback.

Ook kun je situaties downloaden, om te gebruiken als rollenspel, als reflectie (hoe zou ik die situatie aanpakken), bij intervisie enzovoort. Er zijn situaties op het gebied van werk, familie, vrienden en studenten.

Bestellen

Spelen met Conflicten kunt u bestellen via service@nelissen.nl of via http://www.managementboek.nl/spel/9789024499267/spelen-met-conflicten-francine-ten-hoedt

Spelen metConflicten kost € 39,90 incl. btw.

Recensies van het spel kun je hier vinden.